Liefdevolle
Innerlijke Groei

In het hart ligt de helderheid van het leven besloten. Het hart weet. Ik begeleid jou liefdevol en krachtig naar jouw eigen waarheid en vrijheid.

Met een helder hart is er geen ruis op de lijn. Daar waar het wringt gaat het in essentie altijd over jezelf. Daar waar je leeft uit contact kan dat gespiegeld worden in de relatie met je kind, partner of problemen op je werk. Het is een wake-up call om de weg naar jezelf terug te vinden. In contact met je hart kun je ook weer voelen wie je daadwerkelijk bent, wat voor jou echt belangrijk is en hoe je voor jezelf kunt zorgen om daarna ook weer gezonde relaties met anderen te kunnen aangaan. Voel jij de innerlijke vrijheid om je hart te kunnen volgen?

_MG_8029

Ik ben Marie-José, mijn reis op het bewuste pad begon tijdens de zwangerschap van Niels. Ik koos voor zwangerschapsyoga en kwam zo in aanraking met een voor mij toen nieuwe wereld, die eigenlijk erg bekend was.

Ik liep steeds meer aan tussen de verschillen in de wereld van ‘yoga’ en de ‘echte wereld’. Daardoor leerde ik naar binnen te gaan, te kijken wat mijn aandeel is, wat van de ander is en daarvoor te staan. Ik zag zowel privé als op mijn werk, als logopediste voor dove en slechthorende kinderen, dat ouders de belangrijkste schakel zijn in contact met hun kinderen. Als zij zich bewust waren van hun communicatie, gedrag & bovenal zichzelf dan had dit een positieve weerslag op hun kinderen. Op zoek naar meer verdieping op dit thema volgde ik een opleiding tot levenstherapeut, video interactie begeleider opleider en later ook yin yoga docent.

Beide staan nu centraal in mijn praktijk: het lichaam dat als instrument en ingang dient om contact te maken met je hart. Zodat je gemakkelijker de stroom kunt volgen en steeds meer durft te vertrouwen op voelen i.p.v. bedenken.

De Weg Naar Je Hart

Tijdens onze sessies laat ik je ervaren hoe je je eigen hart weer kunt voelen en verbinding kunt maken met je eigen bron van wijsheid. Ik ga niet vertellen wat jij ‘moet’ doen. Ik laat je voelen in jouw lichaam wat de volgende stap in jouw proces is.

Dat gebeurt in een veilige setting. Samen onderzoeken we welke manier van werken voor jou kloppend is. De ene keer gebruik ik visualisaties of meditaties de ander keer voelt iemand zich weer prettiger bij een healing sessie.

Visualisatie/meditatie

In een meditatieve staat kom je als vanzelf weer in contact met jezelf. Daarom maak ik graag gebruik van korte geleide hart meditaties of visualisaties. Tijdens deze oefeningen laat ik je hart aan het woord. Vragen waarmee je rondloopt lijken dan opeens kraakhelder beantwoord te kunnen worden. Ik ondersteun je in dit proces waarbij ik de energie volg en kan meevoelen waar het zuiver is of waar je nog teveel in je hoofd zit. Uiteindelijk leer je om zelf het verschil te voelen en zo steeds gemakkelijker naar je hart te luisteren.

Healing

Soms zijn er nog geen woorden, is het een onbewust deel dat geheeld mag worden. Via een healing sessie breng ik je dan weer in contact met je lichaam en daarmee het hart. Soms komen er dan wel woorden en soms zijn ze ook niet nodig. Tijdens zo’n sessie leg ik mijn handen op je lichaam en maak ik contact met je energieveld. Ik ervaar mezelf dan als kanaal van oneindige informatie. Mijn handen ‘weten’ en intuïtief geleid ik je dichter naar je innerlijke wijsheid. Hierdoor ‘weet’ je zelf wat heilzaam voor je is. De healing kan in stilte zijn of er wordt bij gesproken. Tijdens de healing wordt je energieveld gezuiverd, hierdoor gaat jouw energie vrijer stromen waardoor jij weer gemakkelijker contact kunt maken met je eigen bron.

Yin Yoga

Mijn Yin yoga opleiding heeft mij de ruimte van binnenuit laten ervaren. Door langere tijd in de yoga poses te Zijn, ervaarde ik waar ik nog iets los te laten had. Aandacht en adem helpen om liefdevol aanwezig te zijn met dat wat er in me is en om los te laten van perfectionisme. Tijdens Yin yoga hoef je niets te doen, door de ontspanning verdiept de pose zich als vanzelf, waardoor er ruimte ontstaat. Ik ben daarom, daar waar het juist voelde, ook tijdens mijn sessies deze oefeningen gaan gebruiken.

Yin Yoga geeft jou tools om thuis te oefenen met het contact maken met jezelf en je lichaam. Tijdens de sessie leer ik je deze gemakkelijk poses aan zodat je deze thuis kunt toepassen.

Van Bewustzijn Naar Innerlijke Wijsheid

Cliënten ervaren mijn sessies als vervullend en liefdevol. Regelmatig zijn cliënten ontroerd door wat ze ervaren. Na de ontroering voelen ze zich helder, weten wat de volgende stap is en voelen moed en kracht om die te gaan zetten. Lichamelijke klachten verminderen of verdwijnen.

Door je bewustzijn te verruimen, wordt je steeds bewuster van je totale lichaam, waarin alle informatie is opgeslagen. Dan vind je de ingang en de toegang tot jouw Bron.

Meditaties & Visualisaties

In onderstaande video’s bied ik je twee meditaties aan. De eerste helpt je om…… en de tweede gebruik je als ……. Zo kun je thuis ook oefenen met de kracht van deze oefeningen en je eerste stap zetten richting meer contact met jezelf.

EVENTS

Yoga & Bewustzijn

Samen met zijn zus, Jacqueline, is het yoga centrum Bahan Kee ontstaan. We verzorgen hier verdiepende workshops gericht op specifieke thema’s binnen yoga en bewust Zijn.

 

Bewustzijnskring

Bewustzijnskring
Binnenkort start ik met een aantal bewustzijnskring bijeenkomsten. Aan de hand van een thema gaan we in een kleine groep aan de slag; we doen oefeningen, meditaties, er kan gedeeld en geheeld worden.

Workshop op Maat

Workshop op maat
Wil jij met een groep, team, vriendinnen werken aan een bepaald thema dan kunnen we samen een workhop op maat maken. Neem contact met mij op over de mogelijkheden >

DATA

  • 12 sept – titel van de workshop en thema
  • 10 okt – titel van de workshop en thema

Je kunt je hier aanmelden >

Wil jij graag op de hoogte worden gehouden van de eerste data? Mail mij dan jouw contactgegevens >>

Innerlijke vrijheid & Moederschap

Zoals moeder aarde ons allen draagt, zo dragen wij als vrouwen de nieuwe generatie. Het is dus van cruciaal belang dat we autonome krachtige moeders zijn. Want naast moeder ben je ook vrouw. Hoe blijf je in deze veeleisende rol bij jezelf? Hoe geef je jezelf de vrijheid om tevens jouw leven te leiden? Hoe ontwikkel je je eigen draagkracht? En hoe voorkom je dat je versmelt in de relatie met je kind?

Ouder- kind relaties zijn voor mij een bijzonder mooi thema. In de relatie met een ander komt de relatie met jezelf loepzuiver naar boven. Kun jij als ouder bij jezelf blijven of versmelt je met je kind? Kun je in moeilijke situaties zoals tijdens een echtscheiding op je eigen benen staan of heb je moeite om je eigen kracht te vinden?Ik hou van kinderen, van hun onbegrensde liefde en eerlijkheid. Problemen die kinderen laten zien, zie ik als een ontwikkelkans voor moeders of vaders. Ouders en kinderen geven elkaar prachtige inzichten. Ik heb de afgelopen jaren ervaren dat als een moeder haar persoonlijke proces doorgaat en steeds meer bewust wordt, haar kinderen ook meegroeien. Ik vond dit zo’n fascinerend gegeven dat ik er zelfs mijn eindscriptie over heb geschreven: Innerlijke vrijheid & Moederschap.

Ik heb mij in mijn praktijk dan ook gespecialiseerd in relatie thema’s waar moeders tegenaan lopen zoals:

  • gezinsconstructies
  • liefdesrelatie & moederschap
  • scheidingsproblematiek

©[2022] Helder Hart praktijk Marie José van de Ven - fotografie door www.samwalravens.nl & webdesign in co-creatie met www.tessasmits.nl

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?