Ontwaker van eigen waarheid: Door mijn immense liefdesveld, mijn fijngevoeligheid en levenskracht kan ik meZelf en daarmee ook de ander in het hart ontmoeten.

Zo lang als ik me kan herinneren gaat mijn hart uit naar kinderen. Dankbaar dat ik moeder ben van Niels (2003). Ik hou van kinderen, van hun eerlijkheid, spontaniteit, enthousiasme, het volgen van hun innerlijke impulsen. Door mijn bewustzijnsontwikkeling kwam ik in aanraking met mijn innerlijke kind. Wat was dat kindje in me verstopt geweest. Hierdoor was ik het contact met mijn echte zelf kwijtgeraakt, zonder dat ik dat zelf echt in de gaten had. Stap voor stap herinner en herken ik steeds meer mijn wijsheid via het contact met mijn innerlijke kind. Dat geeft me rijkdom en vrijheid, waardoor ik nu keuzes vanuit mijn hart maak en de flow van mijn leven volg. Dankbaar voel ik me om deze wijsheid in mijn praktijk helder hart te delen met mensen die open staan voor bewustzijnsontwikkeling en de vruchten willen plukken van de eigen innerlijke wijsheid.

De ingang van mijn werk is het lichaam. Voor mij is het lichaam heel wijs. Door mijn scherpe observatievermogen, mijn innerlijke weten en helder horen is elke sessie uniek. Het lichaam wijst de weg. Ik kijk ernaar uit om samen op pad te gaan, waarbij jij de regie houdt en ik meekijk en je bewust maak van wat nog verstopt was. Hierdoor gaat het zelfhelende vermogen van het lichaam aan, worden fysieke klachten minder of verdwijnen, ervaar je rust in je hoofd en manifesteer je wat je al zo lang wilde doen. Kortom je wordt een nog vrijer en blijer mens!

Ook in mijn werk als logopediste & gezinsbegeleider voor dove en slechthorende kinderen, merkte ik steeds vaker dat de ouders  de belangrijkste schakel waren. Als zij zich bewust waren van hun communicatie, gedrag & bovenal zichzelf dan had dit een positieve weerslag op hun kinderen. Op zoek naar meer verdieping op dit thema volgde ik een opleiding tot levenstherapeut, video interactie begeleider opleider en een opleiding tot Yin Yoga docent.

Beide staan nu centraal in mijn praktijk: het lichaam dat als instrument en ingang dient om aanwezig te kunnen zijn, de stroom te kunnen volgen en een liefdevol veld te creëren. Zodat er ruimte ontstaat om ‘niet te weten’ maar te voelen. Ouders die hierdoor weer in hun eigen kracht komen te staan en vanuit hun krachtige authentieke zelf een inspirerend voorbeeld voor hun kinderen zijn.

©[2022] Helder Hart praktijk Marie José van de Ven - fotografie door www.samwalravens.nl & webdesign in co-creatie met www.tessasmits.nl

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?